2013. augusztus 31., szombat

11. Fülbevaló - Egyszerű, de nagyszerű!

Sajnos, nem találtam meg az eredetit, de ez az a kép, ami még közel áll hozzá. Szóval 2 perces mutatvány következik. Több idő mesélni róla mint elkészíteni. :)


Alapanyagok:

  • 1 pár fülbevaló akasztó
  • 2 db kis karika
  • 1 adag fonal
  • cérna, vagy hímzőfonal  (ez kicsit vastagabb, jobban lehet vele dolgozni)
  • részemről pedig feldobó jelleggel 2-2 db 4mm-es swarovski gyöngy
(Itt halkan megjegyezném, hogy gyöngyözésnél a swarovski megnevezés gyakorlatilag azt jelenti, hogy ezek a gyöngyök jobban csillognak, mint a többiek, ezért mértéktelenül többet el lehet kérni értük. De hát jaj, de szépek! :) )

Kezdjük azzal, hogy ahhoz, hogy szép vaskos legyen nagyon sok fonal kell, nekem fülbevalónként kb. 140 cm-t fogyasztott a művelet - a végén a hossza ~4,5 cm.


1. Levágom a kiválasztott hosszt és elkezdem a végeknél összefogva felezgetni a fonalat, míg elég vastag, vagy rövid nem lesz. Amikor megvagyok vele, kötök rá egy csomót a hímzőfonalból (vagy amiből jól esik). A felső rész az lesz, ahol csak hurok van.

2. A hímzőfonalamat ráhagyással vágtam, hogy jó sokszor körbe tudjam tekerni. Úgy kötök rá csomót, hogy a két végén maradjon kb. 5-5 cm.

3. Ezekre a végekre felfűzök egy-egy gyöngyöt, és amilyen közel csak tudom a végéhez kötök csomót, hogy a gyöngy le ne essen.

4. A csupa hurok végén a könnyebben kezelhetőségért, átfűzök egy karikát, majd erre rakom rá a fülbevaló akasztóját.
Az alján maradt hurkokat elvágom ollóval, ízlés szerint trimmelem..




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése